GZC DONK

GZC DONK

Instructeurs

De reguliere zwemlessen bij GZC DONK worden gegeven door hiervoor opgeleide vrijwilligers. Bij doelgroepkinderen wordt les gegeven door studenten van Hogescholen in de regio. Het zijn bijvoorbeeld studenten van de Opleiding Verpleegkunde of Fysiotherapie. Zij moeten in hun opleiding leren hoe om te gaan met kinderen met autisme. De kennis en praktijkervaring die zij met het zwemles geven opdoen, kunnen ze straks toepassen in hun werkkring. Het zwemles geven geldt als stage en zij krijgen daarvoor dan ook studiepunten. 

De studenten volgen eerst zelf een training/opleiding voordat ze zwemles gaan geven. De zwemlessen worden gegeven onder leiding van ervaren coaches en zweminstructeurs. De studenten beginnen als begeleider. Hun rol is om samen met een andere student een kind te begeleiden en onder leiding van een coach te assisteren bij de les. De volgende stap is dat zij de rol van coach krijgen. Deze student zorgt ervoor dat alles duidelijk verloopt en let vooral op de veiligheid van het kind.

De begeleiders en coaches worden weer begeleid door de crew-coaches, uurleiders en docenten. Er staat dus een heel team klaar om de lessen te verzorgen.