GZC DONK

GZC DONK

Clubkampioenen gehuldigd

12/01/2020 / 20/10/2020 - Wedstrijdzwemmen
Zaterdag 11 januari zijn de clubkampioenen van WIDEX GZC DONK gehuldigd. Op 4 en 5 januari waren binnen de vereniging de clubkampioenschappen zwemmen. Gedurende 2 dagen zwommen de leden verschillende zwemslagen tegen elkaar. De minioren zwommen afhankelijk van de leeftijd 25, 50 of 100 meter vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl. Vanaf de junioren werd er ook wisselslag gezwommen, waarbij voor alle zwemslagen 100 meter gezwommen moest worden. Om de clubkampioenen te bepalen worden alle gezwommen tijden omgezet naar punten en worden deze bij elkaar opgeteld. Diegene met de meeste punten per leeftijdscategorie wordt clubkampioen.  
 

Op zaterdag 11 januari werden alle clubkampioenen bekendgemaakt, waarna deze werden gehuldigd. Ook werden de winnaars van de familie estafette en van de Benenbeker bekend gemaakt.  De Benenbeker is voor de persoon die het snelste 50 meter vrijeslag benen zwemt. Hierbij is er een categorie t/m 14 jaar, een categorie 15 jaar en ouder en een categorie masters. Ook de minioren stonden in de spotlight. Zij kregen allemaal een medaille voor hun prestatie op de Regio Minioren Club Meet. En tot slot kregen de zwemmers die op het NJJK hebben gezwommen een herinneringsmedaille.
 

De clubkampioenen per leeftijdscategorie waren Joshua Scheidema, Rink van der Weijden, Erin de Jong, Heras van der AA, Fleur van den Eijk, Roan van der Weide, Annique Rupke, Marijn Dekkers, Piera Stallen, Vincent van Haaren, Mandy van der Meijden, Duncan van Haaren, Anniek de Ruiter, Arjan de Joode en Feikje Wittermans.  Algemeen clubkampioen zijn Annique Rupke en Duncan van Haaren.
 

De Benenbeker t/m 14 jaar ging naar Roan van der Weide en Annique Rupke en voor 15 jaar en ouder naar Anniek de Ruiter en Duncan van Haaren. Bij de masters ging deze naar Christa van Dijk.
 

De familie estafette werd gewonnen door de familie van Grol en de herinneringsmedaille voor het NJJK ging naar Roan van der Weide en Annique Rupke. Tot slot was er ook een Aanmoedigingsbeker en deze ging naar Sanne Kortenoeven.