GZC DONK

GZC DONK

Clubkampioenen zwemmen

03/07/2022 / 27/02/2024 - Wedstrijdzwemmen

Afgelopen week waren de clubkampioenschappen. Maar liefst 53 zwemmers stonden hierbij aan de start om meerdere afstanden te zwemmen. Om mee te tellen voor het algemeen klassement moest er van iedere slag (vlinderslag, rugslag, schoolslag en vrije slag) een afstand worden gezwommen en hierbij kon gekozen worden voor 50, 100 of 200 meter. De persoon die met de vier zwemslagen de meeste punten (FINA punten) bij elkaar had gezwommen mocht zich Algemeen Clubkampioen noemen. 

Op woensdagavond stonden de vlinderslag en rugslag op het programma, op donderdagavond de schoolslag en vrije slag. Ook was er weer een benenbeker. Deze is voor de snelste zwemmer en zwemster op de 50 meter borstcrawl benen. Traditiegetrouw werd afgesloten met een familie estafette. Na afloop van de wedstrijd werden alle winnaars gehuldigd in de clubruimte. De clubkampioenen bij de masters worden vrijdag 8 juli bekendgemaakt.

Algemeen Clubkampioen bij de dames is Eva Ehlert. Bij de heren is Roan van der Weide Algemeen Clubkampioen. 

Daarnaast zijn er Clubkampioenen per leeftijdscategorie. Dit zijn Ailyn Turina, Joseph Crott, Eva Ehlert, Kyan van Wetten, Nada Mghizrat, Roan van der Weide, Yassine Mellah en Paul van Grol. Winnaars in de verschillende categorieën voor de benenbeker zijn Erin de Jong, Kyan van Wetten, Nada Mghizrat, Yassine Mellah, Linda van Klei en Erik Schoenmakers

Tot slot was er nog de aanmoedigingsprijs. Deze is voor een zwemmer of zwemsters die heel goed bezig is met zwemmen en waarvan we hopen dat deze met net zoveel enthousiasme blijft doorzwemmen. Deze prijs was ditmaal voor Avril Dekkers.