GZC DONK

GZC DONK

GZC DONK en corona (4)

23/05/2020 / 16/05/2021 - Waterpolo

De afgelopen week is er binnen de vereniging samen met Sport.Gouda hard gewerkt, omdat we op 6 mei 2020 te horen kregen dat binnen- en buitenzwembaden weer open mogen. Wat een prachtig nieuws voor ons, want wat missen we onze sport, passie en contacten. Uiteraard gaan de zwembaden open onder duidelijke voorwaarden en afspraken om zoveel mogelijk de verspreiding van het COVID-19 virus te beperken. 

Sport.Gouda zal de deuren van het zwembad op 25 mei aanstaande openen. Het clubhuis en de kantine blijven voorlopig gesloten.

We kunnen het water weer in
Ineens lijkt onze geliefde sport weer binnen handbereik. Er is een corona team samengesteld en we zijn direct in gesprek gegaan met Sport.Gouda over de mogelijkheden en de samenwerking die juist in deze periode noodzakelijk is. We zijn aan de slag gegaan met het, door KNZB gepubliceerde, protocol verantwoord zwemmen en hebben deze vertaald naar onze situatie en de regels van Sport.Gouda hier in meegenomen. Alle informatie over de protocollen, richtlijn KNZB, looproute zwembad en andere belangrijke informatie zijn te vinden op onze website, waar we een speciale corona pagina hebben gemaakt. Hou deze pagina in de gaten voor verdere updates.

Bekijk de GZC DONK corona pagina  

Trainingen
Deze week zal er een badwaterindeling worden gemaakt voor alle afdelingen. De indelingen en tijden worden door de afdelingen verstuurd naar de leden. Waarschijnlijk zal dit rond het weekend zijn.
In de eerste week dat we van start gaan zullen de trainingen in het teken van proefdraaien staan. Zijn de afspraken duidelijk, loopt het rooster en de wisseling van de groepen goed, is de indeling goed zoals bedacht is. Na de eerste week horen jullie zo spoedig mogelijk of er nog veranderingen doorgevoerd worden.

Eén ieder moet kunnen trainen 
Het uitgangspunt is dat ieder actief lid de mogelijkheid krijgt om minimaal één keer per week aan een training deel te kunnen nemen. Er zullen groepen van maximaal 30 deelnemers zwemmen om de corona voorwaarden te volgen en ons aan het protocol te houden. 
De indeling hiervoor zal strikt zijn, hierbij is onder andere rekening gehouden met leeftijd en zwemsnelheid. Het is dus niet mogelijk om zelf een ander trainingsmoment te kiezen. 
Verdere informatie over de indeling, tijden en afspraken zal per afdeling (zwemmen, waterpolo en synchroon) zo snel als mogelijk worden gecommuniceerd. 

Zwemlessen
Ook het zwemles zal deels weer opgestart worden. Deze week zal er een aparte nieuwsbrief verzonden worden met alle relevante informatie over het opstarten van de lessen.
Ook op de website zal informatie geplaatst worden. Hou deze site in de gaten voor verdere updates. 

We wensen iedereen succes en veel (zwem)plezier in het water!
Met sportieve groet,
Corona team GZC DONK