GZC DONK

GZC DONK

PR's voor Annique Rupke en Roan van der Weide op het NK

10/12/2019 / 20/10/2020 - Wedstrijdzwemmen

Vanaf 5 t/m 8 december vond in Eindhoven het NJJK plaats (Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen). Hierbij nemen de snelste zwemmers van Nederland het tegen elkaar op. In de limietperiode moeten minimaal 9 van de 10 afstanden worden gezwommen en de tijden van deze afstanden worden omgezet in punten. Aan de hand van dit puntentotaal kom je op een ranglijst en de 60 snelste zwemmers per leeftijdscategorie op deze ranglijst plaatsten zich vervolgens voor het NJJK.

Vanuit WIDEX GZC DONK hadden Annique Rupke en Roan van der Weide zich geplaatst voor het NJJK. Annique had zich geplaatst voor het groot klassement en mocht 10 afstanden zwemmen. Roan had zich geplaatst voor het klein klassement en stond aan de start voor 6 afstanden. Annique begon donderdag 5 december met de 400 meter vrije slag en zwom hiermee een persoonlijk record (pr) van maar liefst 10 seconden. Op vrijdag stonden er voor haar 3 afstanden op het programma. Ook hierbij liet Annique haar vorm zien en zwom 3 keer een pr.

Op zaterdag begon ook voor Roan het NJJK. Hij zwom zijn eerste dag op deze nationale wedstrijd 2 pr's. Annique zette haar vorm door en zwom maar liefst 3 pr's, waarbij ze op de 200 meter schoolslag als 2e aantikte. De laatste dag stond er voor beiden 3 afstanden op het programma. Roan zwom een pr op de 100 meter rugcrawl en eindigde het toernooi met een knappe pr op de 200 meter vrije slag. Annique zwom een mooie pr op de 100 meter schoolslag, wat een 6e tijd opleverde. Ze sloot het toernooi af met een pr op de 200 meter rugcrawl. Met de gezwommen tijden eindigde Annique als 17e in het groot klassement. Roan eindigde als 21e in het klein klassement.