GZC DONK

GZC DONK

Roan van der Weide op het NJK

12/06/2022 / 18/04/2024 - Wedstrijdzwemmen

Van 10 t/m 12 juni vonden in Eindhoven de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK) lange baan plaats. Het is lange baan omdat er wordt gezwommen in een 50 meter bad. Roan van der Weide had zich met 6 afstanden voor dit kampioenschap geplaatst.

Op vrijdag begon het toernooi met de 400 meter wisselslag, wat Roan gelijk een mooie pr opleverde. Zaterdag stond als eerste onderdeel de 100 meter vrije slag op het programma, gevolgd door Roan zijn favoriete slag, de schoolslag. Met de 200 meter schoolslag tikte hij als 5e van Nederland aan, wat hem ook een pr opleverde. Tot slot stond de 200 meter wisselslag op het programma. Het lukte  Roan helaas net niet om zijn snelste tijd op deze afstand te evenaren.

Zondag werd gestart met de 100 meter schoolslag, waarbij Roan zich met de 5e tijd plaatste voor de finale. In een spannende finale tikte Roan als 6e aan. Hij sloot het kampioenschap af met een pr op de 200 meter vrije slag.

Naast Roan hadden ook drie oud GZC DONK zwemmers zich voor dit kampioenschap geplaatst. Fleur van den Eijk en Mijke Ouderkerken hadden zich als junioren 1-2 geplaatst voor het klassement. Hierbij zwemmen ze gedurende het NK 10 afstanden voor een eindnotering. Dit zijn de 100, 200 en 400 meter vrije slag, 100 en 200 meter schoolslag, 100 en 200 meter rugslag, 200 en 400 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag. Zowel Fleur, als Mijke zwommen meerdere pr's en Mijke eindigde als 6e in het eindklassement, Fleur eindigde als 18e.

Annique Rupke had zich geplaatst voor de 100 en 200 meter schoolslag, 200 meter wisselslag en voor de 4x 100 meter en 4x 200 meter vrije slag estafette. Bij de 100 meter schoolslag wist zij zich voor de finale te plaatsen, waarbij ze naar de 7e plek zwom. Op de 200 meter wisselslag zwom ze een pr.