GZC DONK

GZC DONK

Zwemmers op NK Estafette

22/09/2019 / 23/05/2024 - Wedstrijdzwemmen

Op 22 september vond het NK Estafette plaats in Eindhoven. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion stond de Nederlandse zwemtop aan de start en zwommen de 20 snelste estafetteteams van Nederland tegen elkaar. Ook wij waren aanwezig met een Minioren- en een Seniorenploeg.

Miniorenploeg
In de ochtend stond de minioren estafetteploeg, bestaande uit Fleur van den Eijk, Mijke Ouderkerken, Erin de Jong en Tessa de Jong aan de start. Zij zwommen in totaal drie afstanden. Op de 4x 50 meter schoolsag eindigde de estafetteploeg als 6e. Op de 4x 50 meter schoolslag tikten ze als 5e aan. En op de 4x 50 meter vrijeslag viel de estafetteploeg net buiten de prijzen en werden ze 4e van Nederland.


Seniorenploeg
In de middag kwamen de senioren in actie. De seniorenploeg bestond uit Joris de Gier, Wessel Bonkestoter, Marijn Dekkers, Jos van Ewijk, Bo Schoenmakers, Erik Schoenmakers, Roan van der Weide, Remco Oskam, Paul van Grol, Roel van Grol, Yassine Mellah en Duncan van Haaren. in verschillende samenstellingen van de estafetteteams werd er gezwommen op de onderdelen 4x 100 meter wisselslag, 4x 100 meter rugcrawl, 4x 100 meter schoolslag, 4x 100 meter vlinderslag en afgesloten werd met het spectaculaire onderdeel 10x 100 meter vrijeslag. Hoewel de ploeg goed zijn best heeft gedaan, lukte het niet om op deze onderdelen in de top 10 de eindigen.