GZC DONK

GZC DONK

Masterszwemmen

Masterszwemmen is met elkaar een trainingsprogramma zwemmen onder deskundige leiding. Dit programma varieert en is afgestemd op ieders niveau. Voor de één is dit presteren bij een wedstrijd, voor de ander is dit om de verschillende slagen te leren of gewoon lekker te trainen en conditie op te bouwen. Ons doel is “fit blijven, door samen te zwemmen” onder deskundige leiding. Masterszwemmen is geen ‘vrij’ zwemmen en er wordt verwacht dat men meedoet met het trainingsprogramma. Je kunt meedoen met Masterszwemmen vanaf 20 jaar. Masterszwemmen valt onder de afdeling Wedstrijdzwemmen van de vereniging GZC DONK.

Binnen de Mastersafdeling van GZC Donk zijn er twee Masterscategorieën: Masters die meedoen aan zwemwedstrijden en masters die dat niet doen. Deze laatste groep wordt trimzwemmen genoemd. Voor meer informatie over trimzwemmen, klik hier.

Wedstrijdmasters
Ervaren zwemmers, techniek verbeteren, frequent wedstrijden zwemmen, fit en gezond blijven

Trimzwemmasters
Ervaren en recreatieve zwemmers, fit en gezond blijven, techniek verbeteren, geen wedstrijden zwemmen. (link naar trimzwemmen)

Alle Masters zijn tijdens de training op snelheid en zwemvaardigheid ingedeeld. Elke groep heeft een eigen trainingsprogramma gericht op beter worden en conditie opbouwen. Alle zwemslagen komen aan bod en ook technieken om te starten en keerpunten te maken.

Wil je bij ons komen zwemmen stuur dan een mail naar masterszwemmen@gzcdonk.nl  Er wordt dan contact met je opgenomen om af te stemmen wanneer je kan komen proefzwemmen.

Trainingen

Maandag: 20.30 uur - 21.45 uur
Woensdag: 20.00 uur – 21.00 uur
Donderdag: 18.00 uur - 19.00 uur
Vrijdag: 18.30 uur - 19.30 uur
Zaterdag: 07.30 uur - 09.00 uur

Trainersstaf

De trainersstaf bestaat uit vrijwilligers met jarenlange zwem- en/of trainerservaring, waarvan een deel een trainersopleiding heeft gevolgd. Indien de vaste trainers niet aanwezig kunnen zijn dan wordt de training overgenomen door een andere trainer van het wedstrijdzwemmen of door een ervaren Masterszwemmer. Afmeldingen voor de training kan via de algemene groepsapp geschieden.

Wedstrijden

Regionaal en landelijk zijn er veel Masters zwemwedstrijden. Deze wedstrijden zijn voor beginners en voor gevorderden. Masters zwemmen qua ranking in hun eigen leeftijdscategorie (20-24 jaar/25-29 jaar etc.) Regelmatig doen er Masters vanuit GZC Donk mee aan (regio) Masterswedstrijden, Open Nederlands Masters Kampioenschappen (lange- en korte baan) en Europese/Wereldkampioenschappen voor Masters. Tevens doet een aantal Masters ook mee aan open water wedstrijden.