GZC DONK

GZC DONK

Eindelijk het water weer in

31/05/2020 / 08/08/2022 - Waterpolo

Afgelopen week ging het zwembad ook weer open, dus konden voor de trainingen weer opgestart worden. Na 2 maanden niet in het zwembad te zijn geweest, begon het bij de meeste leden alweer flink te kriebelen om te kunnen zwemmen. Natuurlijk is er de afgelopen periode wel gesport, maar sporten op het droge is toch wel iets anders dan sporten in het water. 
 
Dankzij de inzet van het opgerichte Corona Team en het instellen van corona coördinatoren, konden maandag de eerste leden weer gaan trainen. Natuurlijk wel met de noodzakelijke maatregelen en volgens de protocollen. Na afloop van de training kwam iedereen met een grote glimlach het zwembad uitlopen. Hoewel het vaak weer even wennen was, vond iedereen het toch weer erg lekker om te kunnen zwemmen. 
 
De waterpoloers konden helaas nog niet met een bal trainen, dus ook zij moesten het doen met banen zwemmen. Maar zelfs de poloers die normaal liever met een bal schieten in plaats van banen zwemmen, vonden het toch wel weer fijn om in het water te liggen. Bij het synchroonzwemmen kon er naast banen zwemmen, ook weer worden geoefend op de figuren in het water. En voor de zwemafdeling was het niet alleen weer wennen om te zwemmen, maar ook het feit dat er niet ingehaald mocht worden was voor sommigen wel vreemd. Bij de zwemlessen is eerst gestart met een beperkt aantal groepen. Als dit goed gaat, worden ook de zwemlessen van de overige groepen weer opgestart.