GZC DONK

GZC DONK

Minioren winnaar medailleklassement

11/11/2019 / 24/06/2024 - Wedstrijdzwemmen

Met een hele nette 4e overall plaats en als winnaar van het medailleklassement laten de minioren van de zwemafdeling weer van zich horen bij het eerste deel van de Regio Minioren Club Meet.


Met een ploeg van 22 jonge zwemmers werd er als één team tegen andere verenigingen in het Groenhovenbad gezwommen. In totaal zwommen er ruim 220 kinderen van 14 verenigingen bij deze Club Meet. Met 6 gouden en 2 bronzen plakken en de ‘performance prijs’ voor het hele team werd het een geslaagde middag met een ‘gouden randje’.


Superspannend was vooral de laatste estafette; de 4x 50 meter vrijeslag voor dames minioren 5 en later. Mijke Ouderkerken, de zusjes Erin en Tessa de Jong en Fleur van den Eijk mochten als estafetteteam het gevecht aan met de snelst zwemmende dames uit de hele regio. Hoewel de eerste drie dames het al geweldig deden moest Fleur het water in met een achterstand van twee lengtes op de nummer één. Met een geweldige 50 meter tijd van 32,7 secondem maakte ze deze achterstand goed en wonnen de dames met 0,4 seconden van WVZ.